Headlines,
03
november
2016
|
16:36
Europe/Amsterdam

Achmea IM American Breakfast

In aanloop op de Amerikaanse verkiezingen organiseerde Achmea IM deze ochtend voor haar klanten een American Breakfast Discussion. Bernald Hammelburg, buitenlandcommentator en presentator bij BNR Nieuwsradio gaf zijn visie op de komende verkiezingen. Daarna gaven onze specialisten Willem Barentsen, Raymond Verstraelen en Dimitri van Toren in een panel discussie hun visie op de scenario’s en de mogelijke impact op de beleggingsportefeuilles. 

Het werd een boeiend gesprek waarbij het publiek uitdagende vragen stelde:

  • Het maakt voor de financiële markten op de wat langere termijn niet uit of Clinton of Trump de verkiezingen wint.

  • VS is nog steeds de cruciale sponsor van internationale instituties en het open ‘rules-based’ wereldhandelssysteem. Een afscheid van die rol levert geen bijdrage aan een sterk Amerika.

  • Herverdeling, protectionisme en Keynesiaans begrotingsbeleid winnen aan belang waardoor de Amerikaanse inflatie zal stijgen.

  • De impact van Brexit is voor Nederlandse pensioenfondsen groter dan keuze voor Trump of Clinton.

Met nog maar krap een week te gaan is de verkiezingsstrijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump ongemeen spannend geworden. We kregen een mooie inkijk in de visie van de specialisten en wachten vol spanning de verkiezingen af! Onze portefeuillemanagers zijn voorbereid.