Zeist,
11
april
2018
|
10:34
Europe/Amsterdam

Achmea IM bij Impact Investment Summit Europe


Op 20 maart nam Frank Wagemans, Senior Engagement Specialist, namens Achmea IM deel aan een       paneldiscussie op het Impact Investment Summit Europe. Met meer dan 300 deelnemers is dit één van de grootste Europese bijeenkomsten voor institutionele beleggers over impact investment. We geven een korte impressie.

Tijdens de discussie lichtte Frank toe dat Achmea IM voor klanten MVB-beliefs sessies organiseert. In deze sessies geven we klanten beter inzicht in hun overtuigingen op het gebied van verantwoord beleggen en de vraag of impact investments bij hen passen. Vervolgens bieden we ook inzicht in welke vormen van impact investment het beste aansluiten bij hun investment beliefs. De uitkomsten bieden klanten een goed startpunt om met dit thema aan de slag te gaan.

Jonathan Dean van AXA IM ging tijdens de discussie dieper in op de impact fondsen die zij aanbieden en hoe zij deze fondsen integreren in hun portfolio management. Lydia Guett van Cambridge Associates sloot af met een korte presentatie over hoe zij samen met pensioenfondsen en family offices de selectie en monitoring van impact investments vorm geven. Tot slot was er een interactieve discussie met de asset managers en asset owners in de zaal. Vragen die hierbij aan bod kwamen waren o.a. in hoeverre regelgeving nu belemmerend is voor impact investments, wat de rol kan zijn van de Sustainable Development Goals, hoe deelnemers van pensioenfondsen een beter begrip kunnen krijgen van de positieve maatschappelijk bijdrage van impact investments.