Zeist,
16
november
2018
|
09:28
Europe/Amsterdam

Achmea IM lanceert een nieuw Green Bond Fund

Achmea Investment Management lanceert vanaf 15 november een nieuw Green Bond Fund. Het fonds biedt institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, de mogelijkheid om in groene obligaties te beleggen. Dit zijn obligaties waarmee milieuvriendelijke projecten worden gefinancierd. Het nieuwe fonds gaat van start met een kapitaal van €75 miljoen, afkomstig uit de eigen middelen van verzekeraar Achmea.

Achmea Investment Management is al sinds 2010 actief in Green Bonds en beheert inmiddels ruim €750 miljoen aan Green Bonds in diverse portefeuilles voor institutionele klanten. Het nieuwe fonds richt zich op Green Bonds die worden uitgegeven door bedrijven en (semi)overheids­instellingen. Het biedt institutionele beleggers de mogelijkheid invulling te geven aan hun duurzaamheidsdoelstellingen en tegelijkertijd te voldoen aan hun lange termijn verplichtingen.

Voor vragen over het Green Bond Fund kunt u terecht bij Jeroen van Rumund, Business Development Director, telefonisch 06 -224 55 926 of per mail: Jeroen.van.rumund@achmea.nl.

Hier leest u het persbericht.