Zeist,
29
oktober
2019
|
16:05
Europe/Amsterdam

Achmea IM lanceert Investment Management podcast: de experts aan het woord

Hoe houdt u als pensioenfondsbestuurder het overzicht? En hoe besteedt u uw tijd efficiënt? Deze week lanceert Achmea IM vier podcasts op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen en portfolio management. Experts van Achmea IM bespreken onder leiding van een professionele interviewer onderwerpen als ESG-integratie, engagement, private equity, green bonds en commodities. Ze zijn te beluisteren op podcastapps als Spotify, Google en Apple podcast. Of luister ze hier: https://anchor.fm/achmeaim

Dit zijn de vier podcasts (lengte: tussen de 18 en 23 minuten)

#1 Engagement in de praktijk.
MVB (of ESG) wordt steeds belangrijker voor pensioenfondsen. Deze podcast bespreekt de samenhang tussen engagement en beleggingsbeslissingen. Met experts op het gebied van MVB en van aandelenbeleggen.

#2 Hoe maatschappelijk verantwoord is beleggen in commodities?
Beleggen in commodities kent een duidelijk doel in de beleggingsportefeuille van pensioenfondsen. Maar hoe verhoudt zich dat tot maatschappelijk verantwoord beleggen? In deze podcast bespreken de experts van Achmea IM de samenhang tussen commodities en Maatschappelijk Verantwoord Beleggen.

#3 De opmars van green bonds in de beleggingsportefeuille.
Green bonds vormen een liquide en transparante vorm van impact investing. In deze podcast bespreken de experts op het gebied van MVB en beleggen de ontwikkelingen in de sterk groeiende markt voor green bonds.

#4 ESG & Private Equity.
Als je het goed beschouwt is ESG niets anders dan goed ondernemerschap. Private Equity als asset categorie speelt daarop in door actief de samenwerking aan te gaan met (familie)bedrijven. In deze podcast bespreken de experts hoe ze te werk gaan, en wat dat, ook in het rendement voor pensioenfondsen, oplevert.

Direct luisteren?: https://anchor.fm/achmeaim