Zeist,
07
juni
2017
|
13:00
Europe/Amsterdam

Achmea Investment Management publiceert jaarverslag 2016

Het vermogen onder beheer is in 2016 met 14% toegenomen naar €116 miljard (€102 miljard in 2015). De groei kwam met name door goede beleggingsresultaten en een toename van het vermogen dat wordt beheerd voor Achmea.

Jacob de Wit: “We hebben het afgelopen jaar flink geïnvesteerd. Daardoor is de dienstverlening aan onze klanten verder verbeterd. Het is mooi dat we dit ook terugzien in de gestegen klanttevredenheid, met een rapportcijfer 7,5. De komende periode gaan we door met het verbeteren van onze dienstverlening en zetten we in op een verdere groei van het vermogen onder beheer. We bouwen voort op een stevig fundament van €75 miljard, dat wij met name als fiduciair beheerder van pensioenfondsen beleggen voor externe klanten en op de €41 miljard voor Achmea.”

We realiseerden goede resultaten voor onze klanten. 75% van onze fiduciaire klanten behaalde een outperformance op 1-jaars basis. En maar liefst 90% op 5-jaars basis. Het resultaat kwam uit op €2,1 miljoen. Hierin zijn de investeringen inbegrepen die zijn gedaan in onze nieuwe proposities, zoals het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds en Centraal Beheer Gemaksbeleggen voor de particuliere markt.

Bekijk het volledige jaarverslag 2016.