15
september
2016
|
16:44
Europe/Amsterdam

Achmea Investment Management start crowd-funding project

Vermogensbeheerder Achmea Investment Management (Achmea IM) start een speciale crowdsourcing-campagne. Die campagne heeft zoals gebruikelijk met crowdfunding niet het doel om financiële middelen te werven, maar Achmea IM wil een ‘kickstart’ maken door het werven van ervaren professionals in vermogensbeheer.
Achmea IM heeft hiervoor een website in het leven geroepen waarop de details van het project vermeld worden. De doorlooptijd van het kickstartproject is een maand, in totaal worden 35 nieuwe medewerkers gezocht en het totaal te beheren vermogen is 100 miljard euro. Achmea IM is een vermogensbeheerder die zich kenmerkt door een frisse start-up-mentaliteit met tegelijkertijd jarenlange ervaring en een portefeuille waarmee de organisatie zich uitstekend kan meten met andere marktpartijen. In een video houdt Achmea IM haar salespitch voor potentiële kandidaten.

Support voor kickstartproject
Achmea Investment Management is sinds begin 2016 de samenvoeging van Achmea Beleggingsfondsen Beheer en Syntrus Achmea Vermogensbeheer; een stevige speler in de vermogensmarkt, die bouwt op 60 jaar ervaring. Rogier Krens, directeur Vermogensbeheer van Achmea IM, vertelt: “De markt kenmerkt zich door gevestigde en grote partijen die al jarenlang de markt domineren. Achmea IM groeit hard en daarom zijn we op zoek naar ervaren vermogensbeheerders om ons bedrijf verder uit te bouwen. Maar dan wel professionals die alles al hebben meegemaakt, nu op zoek zijn naar iets anders en een frisse start willen maken! Van dat kaliber vermogensbeheerders ontvangen wij graag support voor onze kickstart!”

Uitbreiding personeel met minimaal 17,5%
Het Achmea IM-team bestaat op dit moment uit ruim 200 medewerkers. Rogier Krens: “We hebben de groeidoelstelling om in de top 3 van vermogensbeheerders van Nederland te komen. We zitten al in de top 5, maar we hebben grote ambities en zijn daarom op zoek naar 35 nieuwe ambitieuze mensen!”

Het kickstartproject van Achmea IM loopt vanaf 12 september tot en met eind oktober 2016. Geïnteresseerden kunnen het project steunen via http://www.100billionStartUp.com.