Zeist,
22
januari
2019
|
13:03
Europe/Amsterdam

Benoeming Leen Meijaard als nieuwe RvC-voorzitter Achmea IM

Leen Meijaard is per 21 januari 2019 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea Investment Management. Hij volgt Erik van Houwelingen op, die medio vorig jaar aftrad na het aanvaarden van een functie bij Dimensional in het Verenigd Koninkrijk.

Leen Meijaard was van 2002 tot 2017 werkzaam bij BlackRock, waarvan de laatste tien jaar als lid van het Executive Committee verantwoordelijk voor Europa, het Midden-Oosten en Azië. BlackRock is de vermogensbeheerder waaraan beleggers wereldwijd het meeste geld toevertrouwen. Momenteel is hij onder andere president-commissaris van AFC Ajax N.V.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, is verheugd met de komst van Leen Meijaard. “Met zijn uitgebreide bestuurderservaring en expertise op het gebied van vermogensbeheer en zijn persoonlijk netwerk is Meijaard een aanwinst voor de RvC van Achmea Investment Management. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe toezichthoudende functie.”

De Raad van Commissarissen van Achmea Investment Management bestaat per 21 januari 2019 uit Leen Meijaard (voorzitter), Petri Hofsté, Henny Kapteijn en Bianca Tetteroo.

Bekijk hier het persbericht over de benoeming.

 

 

 

 

 
(foto: Leen Meijaard)