02
juli
2018
|
17:22
Europe/Amsterdam

Erik van Houwelingen vertrekt als voorzitter RvC van Achmea IM

Erik van Houwelingen treedt per 1 juli 2018 af als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea Investment Management. Hij heeft een nieuwe fulltime functie aanvaard bij vermogensbeheerder Dimensional Fund Advisors in Londen.

Erik was nauw betrokken bij het samenvoegen van alle vermogensbeheer-onderdelen binnen Achmea en de oprichting van Achmea Investment Management op 1 januari 2016. Met ingang van die datum werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea bedankt Erik voor zijn inzet en goede werk. “Als deskundig en ervaren bestuurder heeft Erik zijn rol als RvC-voorzitter met verve vervuld. Door zijn grote kennis van zaken heeft hij bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van ons vermogensbeheerbedrijf. Wij zijn Erik daar erkentelijk voor en wensen hem veel succes bij Dimensional Fund Advisors in het Verenigd Koninkrijk.”

Na het vertrek van Erik van Houwelingen bestaat de Raad van Commissarissen van Achmea Investment Management uit Petri Hofsté, Henny Kapteijn en Bianca Tetteroo. Achmea buigt zich over de opvolging van de vertrekkende voorzitter.