Zeist,
20
juni
2016
|
12:38
Europe/Amsterdam

Stichting Notarieel Pensioenfonds wint maar liefst 2 awards

'Beste middelgrote pensioenfonds' en 'Beste obligatiebelegger'

Achmea Investment Management (Achmea IM) is trots op Stichting Notarieel Pensioenfonds (SNPF)! Afgelopen donderdag sleepte het pensioenfonds bij de jaarlijkse Pensioen Pro Awards maar liefst twee prijzen in de wacht. Met de titel ‘Beste middelgrote pensioenfonds’ en ‘Beste obligatiebelegger’ zien Achmea IM en SNPF een succesvolle samenwerking bezegeld.

‘Beste middelgrote pensioenfonds’ betreft pensioenfondsen met een vermogen tussen de EUR 500 miljoen en EUR 2 miljard. De award voor de ‘Beste obligatiebelegger’ is toe te schrijven aan een specifieke aanpak van de matchingsportefeuille van SNPF, een integrale benadering die zijn vruchten afwerpt. Het pensioenfonds heeft gekozen voor een innovatieve en flexibele invulling van haar beleggingen met behoud van hoge kwaliteitseisen. Daarbij wordt een open dialoog gevoerd met Achmea IM om de samenstelling continu te verbeteren zonder in te leveren op de doelstelling van de matchingsportefeuille.

SNPF is niet het enige pensioenfonds gelieerd aan Achmea dat in de spotlights stond gisteren. Het bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw sleepte de prijs in de wacht voor de ‘Beste vastgoedbelegger’ dankzij het duurzame vastgoedbeleid en de aankoop van 55 betaalbare vrije-sector huurwoningen die geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken.

Achmea IM feliciteert Stichting Notarieel Pensioenfonds en het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw met het behalen van deze fantastische resultaten!